Süssünk szalonnát!

Itt a nyár, a jó idő  és ezzel együtt elérkezett a szalonnasütés ideje is, mely remek program baráti társaságok és családok számára egyaránt! Egyszerű és nem kell hozzá túl sok minden. Éppen elegendő egy tűrakó hely, fa, gyufa, nyárs, szalonna és kenyér.

Az elsőhöz a Jánoshegyi úton lévő hivatalos szalonnasütő helyet ajánljuk, a másik kardinális tényezőhöz pedig isteni finomságokat találhattok kínálatunkban!

Íme néhány tipp, hogy profi szalonnasütő váljon belőletek!

 

 

  1. Válassz inkább mangalica szalonnát, mint sertést, a mangalica sokkal zsírosabb és egészségesebb a zsírja. 
  1. Nyílt tűz helyett parázson süssük a szalonnát! Igaz így többet kell várni, de megéri hiszen a tűzön csak befeketedik a szalonna és a korom ízét is mellőzhetjük. Továbbá a nyársunk sem ég meg. 
  1. A kenyér szeleteket a tűz felett picit megpiríthatjuk, így adva neki egy kis ropogósságot.
  1. Mielőtt a zsírt a kenyérre csöpögtetnéd kend meg egy kis juhtúróval, így a kenyér pont annyira szívja magába a zsírt, hogy az ízkavalkád garantált, de a kenyér mégsem fog a zsírban tocsogni. 
  1. Ha a szalonnát beirdaljuk a belső részek könnyebben átsülnek, így a szalonnánk egyenletesen sül meg. 
  1. Amennyiben sajátkezűleg szeretnél nyársat készíteni javasoljuk, hogy kökény, akác vagy fűzfa legyen. Hazánkban ezek a legalkalmasabbak a célra. 
  1. Érdemes a szalonnát a bőrén keresztül felszúrni, így nehezebben csúszik majd le a nyársról.  Végül, de nem utolsó sorban a sütés végeztével feltétlenül győződjetek meg róla, hogy a tűz és a parázs teljesen kialudt!

 

Name (required)Email (required)Website

Vélemény, hozzászólás?