Ha a húsvéti menü koronázatlan királya a sonka, akkor a torma legalább a királynői címet kell, hogy kapja. Ha pedig torma, akkor Heit!

De mitől is különleges a Heit torma?
Első sorban számunkra attól, hogy ízig vérig magyar termék. Nem is akárhonnan kerül a konyhánkba, hanem Létavértesről, a Heit család kezei közül. Emellett a másik rendkívül fontos dolog, amit illik tudni erről a már-már hungarikumok repertoárját súroló termékről, hogy nem tartalmaznak tartósítószert, sem pedig bármilyen mesterséges adalékanyagot és cukormentes változatban is elérhetőek.
Ezeket a kézműves termékeket családi recept alapján készítik el és számtalan ízben élvezhetjük. A mi palettánkon is találhattok chilis, mustármagos, fokhagymás és természetesen natúr kivitelt is, mindegyiket cukormentes verzióban is. 

Bár a  Kárpát-medencében szinte mindenhol megterem a torma, mégis Debrecen vonzáskörzete vált igazi tormatermesztővé az évek alatt.  Ez a hajdúsági terület nem csak kis hazánkat látja ám el ezzel az isteni finomsággal, hanem az Európa szerte elfogyasztott torma nagy részét innen exportálják.

...és ha már a tormafogyasztásra terelődött a szó, akkor nem mehetünk el a tény mellett, hogy ez a kezdetben fűszernövényként ismert ízletes finomság egyébként rendkívül hatékony a gyógyászat terén is. Kalciumot, nátriumot, magnéziumot és C-vitamint is tartalmaz, így kiváló a baktérium- és vírusölő hatása, elismert immunerősítő is. Ez okból kifolyólag érdemes egész évben fogyasztani, nem csak a húsvéti időszakban. Persze karakteres illata kapcsán nehéz elvonatkoztatni a kötözött sonka és főtt tojás időszakától, azért mi szívből ajánljuk főtt húsok, hurkák és kolbászok mellé is, sőt, a Heit család kipróbálta desszertek mellé is és állítják, hogy hibátlan döntés!

Te is teszel egy próbát?