Az eper vagyis szamóca egy méltán közkedvelt gyümölcs, hiszen nem csak rendkívül finom, hanem egészséges is. Jótékony hatással van szívünkre, a vérnyomást is segít szabályozni, tartalmaz antioxidánsokat, nagy mennyiségben C-vitamint, mangánt, káliumot is, van gyulladáscsökkentő hatása, pozitívan hat az agyműködésre és az emésztésre is, sőt még a fogakat is kifehéríti megfelelő receptúrában.
Mézédes íze és kompakt mérete nagy népszerűségnek örvend a gyerekek körében is, széleskörű felhasználása pedig minden konyhatündér álma. 


De az élet nemcsak játék és mese… hallottatok már a éves tenyészidejű kultúrákról? Mert az epertermesztés bizony ilyen műfaj. Már júliusban elkezdődnek a munkafolyamatok és előkészületek, amik a következő szezon gyümölcseit illeti és a munkálatok egész évben folynak. A korábban említett méret pedig meglehetősen megnehezíti a betakarítást, hiszen igencsak hosszadalmas folyamat az eper szedése. A “szedd magad” kezdeményezések éppen ezért hódítanak egyre nagyobb teret.
Azonban idén egyelőre ezek az akciók is el-elmaradoznak, aminek roppant egyszerű a magyarázata. 


Az eper, mint sok más gyümölcs, nem kifejezetten kedveli a hideget, erre pedig mondhatni igen csak fittyet hányt az idei tavasz. Már amennyiben csúfolhatjuk az elmúlt hetek identitászavaros időjárását tavasznak. Az idei áprilisunk az évszázad leghidegebb áprilisa címmel jeleskedhet és a zord hőmérséklet következtében jóval kevesebb eper termett, mint korábban.
Míg a tavalyi év fellendüléssel kecsegtetette a magyar epertermelők piacát, addig idén a fagy komoly fejtörést okozott a megfelelő mennyiségű és minőségű eper kitermelésében.


2020-ban slágertermékünk volt a mézédes, óriási, tűzpiros eper, aminek nem volt párja.  Ha te is kóstoltad, biztos emlékszel rá!
Nem győzzük hangsúlyozni, hogy zöldség- és gyümölcspalettánkat gondos kezek válogatják, így kizárólag első osztályú termékek kerülhetnek a kosaradba! Már persze most is vásárolhatsz nálunk epret, de még elképzelhető, hogy pislogsz kettőt az árát látva. Azonban bízunk benne, hogy hamarosan felébrednek a napsugarak is és behozzák elmaradásuk, hogy a 2021-es szamóca legyőzhesse elődjét, mi pedig azt mondhassuk: idei eper, tavalyi áron!