Ahogy ígértük, nem hagyunk Benneteket Márton napon sem (éhen) ötletek nélkül!

Mit szóltok egy isteni gombás libacombhoz? 

Íme a recept!


Hozzávalók:

- 4 egész libacomb

- 2 fej vöröshagyma

- 4 gerezd fokhagyma

- 80 dkg gomba 

- 50 dkg burgonya 

- só, bors, köménymag


Elkészítés: 

A combokat megmossuk és szárazra töröljük. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk köménymaggal, és 1-2 órát állni hagyjuk. Ezután mindkét oldalát egy kis olajon elősütjük.

Az egyik fej hagymát apróra, a fokhagymagerezdeket négyfelé vágjuk. A combokat tepsibe tesszük, és mellétesszük a hagymákat, alá öntünk 1 dl vizet, majd fóliával letakarva, 200 fokon kb. 30 percig sütjük.

A megtisztított gombafejeket felszeleteljük. A másik fej hagymát apróra vágjuk, és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a szeletelt gombát, fűszerezzük sóval, borssal és egy kevés köménnyel, majd fedő alatt félpuhára pároljuk.

A libacombról 30 perc után eltávolítjuk a fóliát, rátesszük a gombát, és 185 fokon együtt készre sütjük további 20-30 perc alatt. Burgonyapürével és savanyúsággal kínáljuk.

Jó étvágyat!