
Ahogy ígértük, nem hagyunk Benneteket Márton napon sem (éhen) ötletek nélkül!
Mit szóltok egy isteni gombás libacombhoz?
Íme a recept!
Hozzávalók:
- 4 egész libacomb
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 80 dkg gomba
- 50 dkg burgonya
- só, bors, köménymag
Elkészítés:
A combokat megmossuk és szárazra töröljük. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk köménymaggal, és 1-2 órát állni hagyjuk. Ezután mindkét oldalát egy kis olajon elősütjük.
Az egyik fej hagymát apróra, a fokhagymagerezdeket négyfelé vágjuk. A combokat tepsibe tesszük, és mellétesszük a hagymákat, alá öntünk 1 dl vizet, majd fóliával letakarva, 200 fokon kb. 30 percig sütjük.
A megtisztított gombafejeket felszeleteljük. A másik fej hagymát apróra vágjuk, és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a szeletelt gombát, fűszerezzük sóval, borssal és egy kevés köménnyel, majd fedő alatt félpuhára pároljuk.
A libacombról 30 perc után eltávolítjuk a fóliát, rátesszük a gombát, és 185 fokon együtt készre sütjük további 20-30 perc alatt. Burgonyapürével és savanyúsággal kínáljuk.
Jó étvágyat!
Ahogy ígértük, nem hagyunk Benneteket Márton napon sem (éhen) ötletek nélkül!
Mit szóltok egy isteni gombás libacombhoz?
Íme a recept!
Hozzávalók:
- 4 egész libacomb
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 80 dkg gomba
- 50 dkg burgonya
- só, bors, köménymag
Elkészítés:
A combokat megmossuk és szárazra töröljük. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk köménymaggal, és 1-2 órát állni hagyjuk. Ezután mindkét oldalát egy kis olajon elősütjük.
Az egyik fej hagymát apróra, a fokhagymagerezdeket négyfelé vágjuk. A combokat tepsibe tesszük, és mellétesszük a hagymákat, alá öntünk 1 dl vizet, majd fóliával letakarva, 200 fokon kb. 30 percig sütjük.
A megtisztított gombafejeket felszeleteljük. A másik fej hagymát apróra vágjuk, és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a szeletelt gombát, fűszerezzük sóval, borssal és egy kevés köménnyel, majd fedő alatt félpuhára pároljuk.
A libacombról 30 perc után eltávolítjuk a fóliát, rátesszük a gombát, és 185 fokon együtt készre sütjük további 20-30 perc alatt. Burgonyapürével és savanyúsággal kínáljuk.
Jó étvágyat!